/ 15 Oct

Tandjes baby: van de eerste tandjes tot een gebit

1. De meeste baby's ontwikkelen tandjes tussen 6 en 12 maanden.

De meeste baby's ontwikkelen tandjes tussen de 6 en 12 maanden oud. Tegen de leeftijd van 18 maanden hebben de meeste baby's al hun tanden - zelfs de achterste kiezen! Als je je nog steeds zorgen maakt over de ontwikkeling van het gebit van je baby, plan dan een controle in bij een kindertandarts als hij 24 maanden oud is. Als uw baby moeite lijkt te hebben met kauwen of slikken, neem dan contact op met uw arts. Maar maak je geen zorgen - tanden beginnen zich bij de meeste baby's tussen 6 en 12 maanden te vormen, dus maak je geen zorgen als de jouwe nog niet zichtbaar is. Houd de ontwikkeling van het gebit van uw baby in de gaten en houd de tandarts in gedachten voor een controle op 24 maanden oud - voor het geval dat!

2. Fluoride moet op de leeftijd van 6 maanden aan het dieet van uw kind worden toegevoegd.

Tanden zijn een van de belangrijkste delen van ons lichaam en het is belangrijk om ze vanaf jonge leeftijd te verzorgen. Daarom is het cruciaal om fluoride toe te voegen aan het dieet van uw kind op de leeftijd van 6 maanden. Dit mineraal helpt de tanden te beschermen tegen tandbederf en fluorose. Als u niet zeker weet of fluoride aan het dieet van uw kind wordt toegevoegd, vraag het dan aan hun arts. Als fluoride eenmaal aan het dieet van uw kind is toegevoegd, moet dit worden voortgezet tot 2 jaar na het starten van de therapie, om een ​​optimale mondgezondheid te bevorderen. Zorg ervoor dat u uw kinderarts vraagt ​​naar fluoride therapie als u niet zeker weet of het al dan niet wordt toegevoegd aan het dieet van uw baby!

3. Het masseren van pijnlijk tandvlees, het aanbieden van iets kouds of paracetamol, op een occasionele zware nacht, kan de pijn bij het doorkomen van de tandjes bij uw baby verzachten.

Tandjes krijgen kan een zware ervaring zijn voor baby's, maar met een beetje geduld en zorg gaat het meestal soepel. Hier zijn een paar tips om melktanden gemakkelijker door te laten komen en tandpijn tijdens tandjes krijgen: 1. Het is normaal dat melktanden tussen de 6 en 12 maanden doorkomen, maar sommige baby's zullen eerder last krijgen van tandjes. 2. Het doorkomen van tandjes kan ongemakkelijk zijn, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om de pijn te verlichten en de zwelling rond de tand te verminderen. 3. In de meeste gevallen zal alleen voorzichtige zorg en geduld werken - neem geen toevlucht tot vrij verkrijgbare medicijnen tenzij voorgeschreven door een arts! 4. Wanneer uw baby tekenen van ongemak begint te vertonen, zoals kwijlen of te hard bijten op zijn/haar eigen tanden, is het tijd om actie te ondernemen. Probeer pijnlijke kauwgom met uw vinger te masseren, iets kouds zoals een ijslolly aan te bieden of hem/haar

4 te geven. Gebruik geen tandjestabletten, gels met benzocaïne, homeopathische tandgels of -tabletten of amberkleurige bijtkettingen.

Het kan moeilijk zijn om te wachten op die tandjes, maar het is belangrijk om veilig te blijven terwijl je het doet. Gebruik voor baby's van 14 weken en jonger tweemaal daags een gefluorideerde tandpasta zoals Tommee Tippee of Boiron. Zodra uw baby een jaar oud is, kunt u desgewenst overstappen op een fluoridevrije tandpasta. En als u op zoek bent naar een veilige tandjes oplossing, vergeet dan de vrij verkrijgbare tandjesgras en tabletten. Deze preparaten bevatten geen medicijnen die de ontwikkeling van tanden, kraakbeen, nekspieren of zenuwen van een baby kunnen schaden. In sommige gevallen kunnen ze zelfs gevaarlijk zijn. Zorg er dus voor dat u uw arts raadpleegt voordat u iets anders op de tanden van uw baby gebruikt dan tandpasta en tanddruppels.

5. Poets de tanden van uw kind twee keer per dag met fluoridetandpasta.

Het is eindelijk zover - melktanden! Hoewel poetsen in het begin misschien niet zo leuk lijkt, is dit van cruciaal belang voor hun mondgezondheid. Poets de melktanden twee keer per dag met fluoridetandpasta om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Wanneer melktanden beginnen door te komen (ongeveer 6 maanden oud), zal de tandarts meestal de melktand die niet goed vordert verwijderen en vervangen door een implantaat of een andere verwijderbare tandenstoker. Als je baby nagelbijt of andere gedragsveranderingen vertoont, wil je misschien naar de tandarts. Vergeet vooral niet om de melktanden twee keer per dag te poetsen!

6. Vraag uw kinderarts naar de tanden van uw baby en de fluoridelak.

Tanden zijn de eerste tandjes van een baby en zullen zich ontwikkelen als ze ongeveer zes maanden oud zijn. Dit is een goed moment om je zorgen te gaan maken over hun tanden, want dan beginnen ze zich te vormen. Aarzel niet om uw kinderarts te bellen als er zorgen of veranderingen zijn in de gebitsverzorging van uw baby. Uw kinderarts kan u veel vertellen over het gebit en de fluoridelak van uw baby. Als uw kind zes maanden of ouder is, vraag dan of het een behandeling met fluoridelak wil krijgen. Wees voorbereid op vragen over waarom u fluoridevernis geeft, en wees niet bang om ze eerlijk te beantwoorden!

7. Maak uw eerste tandartsafspraak wanneer de eerste tand verschijnt.

Het is nog niet te laat om je zorgen te maken over melktanden! Melktanden kunnen ongeveer zes maanden oud beginnen te vormen, maar pas als de tand daadwerkelijk verschijnt, moet u zich zorgen gaan maken. Zodra de tand zich begint te vormen, zal deze ongeveer twee jaar blijven groeien en tegen elkaar aan duwen - dit is wanneer er mogelijk problemen kunnen ontstaan. Als u in deze periode merkt dat er iets mis is met het gebit van uw baby, maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Als alles er goed uitziet tijdens uw tandarts afspraak, hoeft u zich geen zorgen te maken - maar houd de zaken in de toekomst goed in de gaten!

Conclusie

Melktanden kunnen een ontmoedigende ervaring zijn, maar met een beetje voorbereiding en geluk is het de moeite waard! Hier zijn enkele tips om u te helpen gemakkelijk door melktanden te komen. Ten eerste zullen de meeste baby's tussen de 6 en 12 maanden tandjes krijgen. Ten tweede moet fluoride worden toegevoegd aan het dieet van uw kind op de leeftijd van 6 maanden. Ten derde, masseer pijnlijk tandvlees, biedt iets kouds aan of geef je baby af en toe paracetamol om de pijn bij het doorkomen van de tandjes te verzachten. Ten vierde, gebruik geen tandjes tabletten, gels met benzocaïne, homeopathische tandjesgras of -tabletten of amberkleurige tandjes kettingen.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Babysvoorbabys.nl